city panorama

Kompanija Millennial Consultancy doo nudi procenu vrednosti na teritoriji cele Srbije, kao i u regionu, u skladu sa Nacionalnim standardima za procenu nepokretnosti, Međunarodnim standardima za procenu i Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.
Nudimo profesionalne usluge iz oblasti:

PROCENA NEPOKRETNOSTI

Procena vrednosti nekretnine se najčešće vrši radi obezbeđivanja finansijskih plasmana (poput stambenog kredita), za svrhu finansijskog izveštavanja, radi prodaje nekretnine, osiguranja, statusne promene preduzeća koje raspolaže sa imovinom, za poreske svrhe i kod sudskih sporova.

Prilikom procene nekretnine primenjuju se sledeće metode, a sam izvor pristupa zavisi od vrste nekretnine i svrhe za koju se vrši procena:

 • Tržišni pristup
 • Prinosni pristup
 • Troškovni pristup

Naši izveštaji o proceni vrednosti su urađeni u skladu sa Nacionalnim standardima za procenu nepokretnosti, Međunarodnim standardima za procenu (EVS i IVSC) i standardima propisanih od strane Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS, Crvena knjiga). Posedujemo državnu licencu izdatu od strane Ministarstva finansija, kao i prestižne strane sertifikate za procenu – REV i RICS.

Zahtev za procenu nekretnine možete nam poslati popunjavanjem on-line zahteva za procenu ili nam možete poslati zahtev na email office@millennial-consultancy.com.

IZRADA BIZNIS PLANOVA

Biznis plan predstavlja početni korak prilikom predstavljanja Vaše ideje potencijalnim investitorima, bilo da su to manja pravna lica ili veće finansijske institucije poput banaka i različitih fondova. Biznis ili investicioni plan predstavlja prikaz vaše ideje ili projekta i mera koje je neophodno sprovesti kako bi se projekat realizovao.

Prilikom konkurisanja za bespovratna finansijska sredstva ili sredstva iz fondova, biznis plan je taj koji predstavlja Vašu ideju finansijskim institucijama. Ukoliko planirate da proširite svoje poslovanje uvođenjem novih proizvoda ili izlaskom na nova tržišta ili planirate da pokrenete novi projekat, biznis plan Vam pomaže pri sagledavanju prednosti i mana i pomaže Vam u odlučivanju i preuzimanju sledećih koraka u poslovanju.

Zahtev za izradu biznis plana možete nam poslati na email office@millennial-consultancy.com.

FIZIBILNE STUDIJE ILI STUDIJE IZVODLJIVOSTI

Studije izvodljivosti Vam pomažu prilikom odlučivanja i donošenja investicione odluke jer pokazuje da li je Vaš projekat finansijsko isplativ. Ona predstavlja analizu potencijala projekta odnosno investicije i mogućnost uspešne realizacije i ostvarivanje željenog profita. Studije izvodljivosti se rade na osnovu podataka koje se dobijaju od investitora i zatim na testiranju ključnih inputa i izradi „Best Case“ i „Worst Case“ scenarija.

Jedna studija izvodljivosti podrazumeva pravnu analizu izvodljivosti projekta, analizu tržišta, tehničku analizu projekta, analizu načina finansiranja projekta i analizu ekonomsko-finansijskih pokazatelja. Kada se analiziraju svi podaci, studija prikazuje isplativost projekta i očekivani povraćaj investitora. Obzirom da se u jednoj studiji pretpostavlja šta će se desiti u budućnosti, odnosno kako će tržište reagovati na Vaš projekat, važno je testirati ključne inpute kako bi Vi imali uvid u rizik koji nosi Vaš projekat.

Studija izvodljivosti, pomaže ne samo Vama već i Vašim partnerima, bilo da su to fizička, pravna lica ili finansijske institucije, jer prikazuje rizike koje nosi vaš projekat i mogućnost realizacije projekta u budućnosti.

Zahtev za izradu studije izvodljivosti možete nam poslati na email office@millennial-consultancy.com.

PROCENA VREDNOSTI KAPITALA I PREDUZEĆA

Procena vrednosti društva pokazuje koliko vredi vaš biznis u datom trenutku. Procena vrednosti društva predstavlja detaljnu analizu Vašeg poslovanja, prihoda i troškova, kao i budući planova odnosno izlaska na nova tržišta, uvođenje novih proizvoda ili proizvodnih linija i sl.

Procena vrednosti kapitala ili udela može biti potrebna za različite namene:

 • Za finansijsko izveštavanje
 • Za poreske svrhe
 • Prilikom pregovora sa potencijalnim partnerima ili investitorima
 • Razvoja strateškog plana, proširenja kapaciteta, izlaska na nova tržišta
 • Prenosu udela odnosno promeni vlasničke strukture
 • Prilikom isplaćivanja partnera koji odlazi iz društva
 • Prilikom pripajanja ili prodaje društva
 • Prilikom privatizacije društva
 • Za procenu akcija i manjinskog ili većinskog udela
 • Za pripremu Unapred pripremljenog plana realizacije
 • Za izlazak na berzu

Procena kapitala i preduzeća se vrši u skladu sa Međunarodnim standardima procene Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.

Zahtev za procenu vrednosti kapitala možete nam poslati na email office@millennial-consultancy.com.

ANALIZA TRŽIŠTA

Analiza tržišta je jedan od prvih koraka koje potrebno preduzeti radi planiranja projekta odnosno investicije. U zavisnosti od Vašeg projekta pružamo različite oblike statističkih analiza tržišta nekretnina.

Uslugu sveobuhvatne analize tržišta nekretnina vršimo prema potrebama i zahtevima naših klijenata. Analiza tržišta Vam omogućava da steknete uvid u potrebe građana kome je namenjen Vaš projekat kao i apsorpciju Vašeg projekta. Ona Vam omogućava da donesete odluku o veličini i strukturi Vašeg projekta, lokaciji, nameni, očekivanim cenama i brzini prodaje. Na osnovu izveštaja o analizi tržišta možete doneti odluku o ključnim inputima koji su Vam potrebni za izradu jednog biznis plana ili studije izvodljivosti.

Zahtev za izveštaj o analizi tržišta možete nam poslati na email office@millennial-consultancy.com.